Vorupør Slagter

5. Chilimarineret kæmpesteak med kantareller/majsf

5. Chilimarineret kæmpesteak med kantareller/majsf

Ingredienser

  • 600 g chilimarineret kæmpesteak
  • 4 store bagekartofler
  • 100 g krydderurtesmør

Kantarel/majsfrikassé

  • 500 g kantareller
  • 2 majskolber
  • ½ bundt persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. smør
  • Salt og peber

Salat

  • 1 bakke hjertesalat
  • 50 g friske hindbær
  • 50 g cashewnødder
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • Salt og peber

Bagekartoflerne lægges på en bagerist og stilles i ovnen ved 180° C i ca. 1 time. Du kan med fordel lige stikke en lille urtekniv i kartoflen, glider den nemt igennem, er kartoflerne færdige.

Start op i grillen, og når briketterne er rødglødende, fordeles de i bunden af grillen. Læg risten på og efter 10 minutter ligger du steaken på. Den skal have 8 minutter på hver side.

Kantarel/majsfrikassé
Kantarellerne renses grundigt for jord, evt. med en lille madpensel. Top og bund skæres af majskolberne, skrællen fjernes, og de friske majs skæres af på langs.

På en varm pande ristes kantarellerne i smør i et par minutter, og i sidste øjeblik tilsættes, majskornene og det hakkede persille og hvidløg.

Salat
Hjertesalaten skylles og brækkes i mundrette stykker.
Cashewnødderne ristes gyldne på en tør pande.

Salat og nødder lægges på et fad, og der drysses med de friske hindbær. Balsamicoen hældes over, og der smages til med salt og peber.