Vorupør Slagter

7. Wokstegte skinkestrimler marineret med ingefær

7. Wokstegte skinkestrimler marineret med ingefær

Ingredienser

  • 500 g skinkekød i strimler
  • 3 spsk. fedtstof
  • 5 gulerødder i stave
  • 2 porrer i 1 cm skrå ringe kan erstattes med somme

Marinade

  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • 1 stort knust fed hvidløg
  • ¾ tsk. stødt ingefær
  • 1½ tsk. sukker
  • 1½ tsk. groft salt
  • friskkværnet peber

Nudler

  • 400 g tørrede ægnudler
  • 2 liter vand
  • 2 tsk. groft salt
  • 1 liter kinakål i strimler (ca. 225 g)

Pynt

  • Fintstrimlet porretop

Marinade
Bland citronsaft, hvidløg og krydderier i en plastikpose, egnet til madlavning. Kom wokstrimlerne i posen og luk den. Vend godt rundt og lad kødet marinere i køleskabet i ca. 10 minutter.

Lad fedtstoffet blive varm i en wok eller stegegryde ved kraftig varme, men uden at brune. Svits gulerødderne i ca. 1 minutter. Tilsæt porrer og wokstrimler med marinade og svits videre i ca. 4 minutter.

Nudler
Kom imens nudlerne i en stor gryde med kogende vand tilsat salt. Efter ca. 1 minut, under omrøring er nudlerne ”løst op” og møre uden at være bløde. Lad dem dryppe af i en sigte. Vend de nykogte nudler og kinakål sammen med de svitsede grøntsager og kød i den varme wok. Smag til.

Pynt med porretop og server straks.