Vorupør Slagter

13. Farseret unghanebryst med krydderurtesauce

13. Farseret unghanebryst med krydderurtesauce

Ingredienser

  • 4 stk. unghanebryster
  • 1 æg
  • ½ dl piskefløde
  • ¼ tsk. karry
  • ¼ tsk. muskat
  • ½ tsk. groft salt
  • 150 g frisk babyspinat
  • 2 dl hønsebouillon
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk. frisk kørvel
  • 1 tsk. frisk dild
  • 1 tsk. frisk persille
  • 25 g smør
  • Salt og peber
  • 500 g frisk tagliatelle
  • 100 g rucola
  • 2 bøftomater
  • 3 spsk. olie

Opskrift til 4 personer.

2 unghanebryster deles i lange, tynde og flade skiver. Skiverne lægges så de lapper lidt over hinanden på et stykke mikrobølgeovnsfilm eller stanniol til de danner en firkant. De 2 resterende unghanebryster skæres i mindre stykker og blendes til en fin fars sammen med æg, salt, muskatnød og karry. Flødes tilsættes til sidst.

Blanchér spinaten og tryk den fri for væde. Læg spinaten ud over firkanten af unghanebryster. Den fine fars smøres oven på spinaten. Firkanten rulles stramt sammen om fyldet og rouladen sættes i ovnen i ca. 35 minutter ved 180° C.

Kog de 2 dl hønsebouillon ned med 1 dl piskefløde tilsættes så saucen bliver jævn. Lige inden servering kommes de hakkede krydderurter i. Saucen tages af blusset og 25 g koldt smør piskes i. Smag til med salt og peber.

Pastaen koges efter anvisning. Skyl rucolaen og nip den i mindre stykker.

Bøftomaterne udkernes og skæres i små stykker/strimler. Lige inden servering vendes tomater, rucola og pasta i 3 spsk. varm olie.