Vorupør Slagter

12. Forloren mørbrad med ovnbagte græskar

12. Forloren mørbrad med ovnbagte græskar

Ingredienser

  • 1 stk. forloren mørbrad
  • Salt og peber
  • 5 dl svinebouillon

Græskar

  • 1 stk. græskar, f.eks. hokkaido
  • 3 kviste timian
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • Saft af 1 citron
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Græskarkerner

  • 50 g græskarkerner
  • 1 bakke rucola

Opskrift til 4 personer.

Den forlorne mørbrad brunes af på en pande og lægges i et ildfastfad sammen med bouillon. Steges i ovn ved 180°C i ca. 2 timer. Trækker yderligere 10 minutter inden udskæring.

Græskar
Halver græskarret og skrab kernerne ud med en ske. Skær græskarkødet i både . Pluk bladene af timiankvistene og rør en marinade af finthakket hvidløg, timian, chili, citronsaft, olivenolie, salt og lidt peber. Kom græskarstykkerne i et stort ildfast fad og vend dem sammen med marinaden. Bag græskar i ovnen i ca. 25 minutter ved 180° C til det er mørt.

Græskarkerner
Rist græskarkernerne på en tør, varm pande til de begynder at poppe. Krydr med salt og kom dem over på en tallerken til afkøling